Membrasin® kapslar är ett kosttillskott för slemhinnor i ögon, mun och underliv.

  • Innehåller SBA24® Havtornsolja, vilket betyder att de består av både frö- och bärolja i en unik standardiserad sammansättning
  • Standardiseringen gör att effekten är densamma från batch till batch
  • Effektivitet och säkerhet har bekräftats i kliniska studier. Effekten märks vanligtvis inom 2-5 veckor
  • Innehåller Omega-3, Omega-6, Omega-7 och Omega-9 samt vitamin A och E
  • Både ingredienser och kapslar är växtbaserade och därmed lämpliga för veganer

Membrasin kapslar är Sveriges mest sålda kosttillskott för torra slemhinnor (IQVIA, Value Sales w.40, 2020) och är originalet som har funnits på svenska marknaden i över 15 år och i Finland sedan 1997. Membrasin innehåller en unik lösning med den aktiva beståndsdelen SBA24® havtornsolja.

SBA24® innehåller havtornsolja som extraherats från både bär och frön. Tyngdpunkten av fettsyrorna är olika där bärolja innehåller Omega-7 och Omega-9, medan fröolja innehåller Omega-3, Omega-6 och Omega-9. Det är därmed inte enbart Omega-7 i havtorn som ger effekt, utan alla goda fettsyror tillsammans. Sammansättningen är standardiserad vilket betyder att effekten är densamma från batch till batch, år efter år.

SBA24®-oljesammansättningen är vetenskapligt bevisad. SBA24®–formeln har använts i flera kliniska tester och undersökningar. SBA24® havtorn-oljekapslar hjälper till att stärka huden och slemhinnorna. Den speciella oljan hjälper till att lindra symtom för torra slemhinnor i ögonen, munnen, mag-tarmkanalen och slemhinnorna i underlivet. Studier har visat att havtornsolja skyddar slemhinnorna i magen och tarmarna (Källa: Xing J. et al. 2002).

Förutom de värdefulla fettsyrorna Omega-3, -6, -7 och 9 innehåller havtornolja t.ex. A-vitamin från betakaroten samt vitamin E. A-vitamin upprätthåller slemhinnans och hudens normala funktion.

Membrasin kapslar är lämpliga för kvinnor och män i alla åldrar, speciellt för torra slemhinnor i ögonen, munnen och intima områden, samt torr och åldrande hud. Kapselns skal är av vegetabiliskt ursprung. Kapslarna är lätta att använda och att ha med på resan. Membrasin kapslar finns i storlekarna 60, 120 & 180 kapslar.