VÅRT HÅLLBARHETSARBETE PRISAS

Midsona får två prestigefyllda utmärkelser för hållbarhetsarbetet

Midsona har uppmärksammats för sin klimatstrategi och sitt ledarskap av det globala ideella miljöinitiativet CDP. Genom att för 2023 uppnå det högsta betyget A, rankas Midsona nu som ett av de 400 bästa noterade bolagen i världen, av totalt cirka 21 000 deltagande bolag. Nyligen utsågs även Midsona till börsens mest hållbara noterade bolag inom kategorin dagligvaror i årliga rankingen Hållbara Bolag 2023.

MicrosoftTeams-image (4).png

I år svarade över 21 000 bolag som representerar över 60 procent av det globala börsvärdet på CDP:s årliga klimatenkät. Betyget A innebär att Midsona är ett av de 400 (1,9 procent) bästa företagen globalt när det kommer till klimatförändringsstrategi och ledarskap. CDP:s årliga process anses vara guldstandarden för företagens miljötransparens eftersom den mäter åtgärder och prestationer för att mildra klimatrelaterade risker och för att minska utsläppen av växthusgaser.

MicrosoftTeams-image (3).png

I den årliga rankingen Hållbara Bolag 2023 blev det klart att Midsona för andra året i rad utsetts till börsens mest hållbara bolag inom kategorin dagligvaror. Midsona kom även på en andraplats totalt bland alla kategorier i den årliga rankingen. Bakom rankingen står Lunds universitet, Dagens industri och Aktuell Hållbarhet som har granskat totalt 130 svenska börsbolags hållbarhetsarbete med fokus på risk och styrning och som i år har fokuserat på CSRD/ESRS, EU:s taxonomi och biologisk mångfald.