Sveriges mest köpta kosttillskott

Probi kosttillskott med mjölksyrabakterier

Probi

Probi är en serie kosttillskott innehållande mjölksyrabakterier. Mjölksyrabakterier finns naturligt i kroppen och det är viktigt att ha en balanserad bakterieflora. Här hittar du produker ur Probis sortiment.

OM PROBI

Probi är ett svenskt forskningsföretag, ledande inom probiotisk forskning, som grundades 1991. Men resan började tidigare än så. Redan i början av 1980-talet funderade ett par forskare vid Lunds Universitet kring varför vissa intensivvårdspatienter hade svårare att tillfriskna.

I en frisk tarm lever bakterier i samförstånd med kroppen och deras närvaro är viktig för att stimulera kroppens immunsystem. Faktum är att mellan 70 - 80 % av immunsystemet sitter i magtarmkanalen. Det forskarna ville ta reda på var om tarmen möjligtvis kunde få hjälp av bakterier.

PATENTERAD BAKTERIESTAM

Projektet resulterade i den patenterade bakteriestammen Lactobacillus plantarum (Lp299v®). Den  tillhör bakteriearten Lactobacillus plantarum som förekommer naturligt på skal av bär och frukter — där den bryter ned fibrer och bildar substanser som hindrar mögelangrepp.

Genom det tvärvetenskapliga forskningsprojektet mellan kirurger, mikrobiologer och nutrionister, lades grunden till det som idag är Probi – pionjärer inom probiotisk forskning och utveckling.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

MJÖLKSYRABAKTERIER FÖR BABY OCH VUXNA

Probi_Grupp_A02.png

I Probis breda sortiment erbjuds kosttillskott med mjölksyrabakterier för alla åldrar. Klicka på produkterna längre ned på sidan för att få veta mer. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

VÅRT SORTIMENT