Danmarks mest hållbara varumärke

Urtekram tog den prestigefulla förstaplatsen i Sustainable Brand Index 2017 Danmark!

Urtekram logo         

Nordens största hållbarhetsstudie, där 30 000 konsumenter har blivit intervjuade. Läs mer på Sustainable Brand Index egen hemsida

Urtekrams hemsida

Kung Markatta på nionde plats

Kung Markatta logo     

I samma studie röstades Kung Markatta fram som det nionde mest hållbara varumärket 2017 i Sverige, från en 19e plats förra året.

Kung Markattas hemsida

 

Hållbarhet

Hållbarhet blir allt mer betydelsefullt inte minst inom livsmedelsbranschen. Därför är det viktigt att Midsona har kontroll över verksamheten och våra resurser så att vi tar ett ansvar för kommande generationer samtidigt som vi kan hjälpa kunder och konsumenter med deras hållbarhetsarbete.

Genom förvärven av Urtekram, Kung Markatta och Helios har vi tre varumärken, vars produkter är ledande inom kategorin hållbart framställda varumärken. 

Vision och strategi

En övergripande vision och ett strategiskt upplägg inleddes under hösten 2016 och började implementeras internt under 2017. Projektet har initierats av Midsonas styrelse.

Arbetet har främst tagit fasta på hållbarhetsprofilen hos koncernens prioriterade varumärken, koncernledningens ambitioner samt viktiga intressentgruppers syn på hållbarhetsfrågor. 

Läs mer om hållbarhet inom Midsona