Membrasin® kapslar är ett kliniskt dokumenterat kosttillskott med ett unikt extrakt av havtornsolja, SBA24, som innehåller flera olika fettsyror samt vitamin A i form av karotenoider. Vitamin A bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion. Sammansättningen är vetenskapligt bevisad och SBA24-oljan har använts i flera kliniska tester och undersökningar. Membrasin finns i kapselform och sedan hösten 2020 även som en hormonfri intimkräm. Membrasin Vaginal Vitality Cream är en medicinteknisk produkt som vårdar och lindrar symtom av vaginal torrhet. Alla Membrasins produkter innehåller det unika extraktet av havtornsolja, SBA24. Membrasin hittar du på apotek, nätapotek och i hälsofackbutiker. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och hälsosam livsstil.

Havtorn
Havtornsoljans hälsoeffekter är välkända inom den traditionella kinesiska läkarvetenskapen. Effekterna har bevisats i den forskning som gjorts på Åbo universitet under 40 års tid. All den västerländska kliniska forskningen på havtornsolja har gjorts med Omega7-havtornsolja tillverkad av Membrasins leverantör, Aromtech. 

Den mest värdefulla substansen i havtornet är havtornsoljan, som innehåller ett flertal högkvalitativa fettsyror i form av glycerider, bland annat alfa-linolensyra (omega-3), linolsyra (omega-6), oljesyra (omega-9) samt sällsynta omega-7-fettsyror så som palmitolein- och vaccensyra.


SBA24®
SBA24®® innehåller havtornsolja som extraherats från både bär och frön. Tyngdpunkten av fettsyrorna är olika där bärolja innehåller Omega-7 och Omega-9, medan fröolja innehåller Omega-3, Omega-6 och Omega-9. Det är därmed inte enbart Omega-7 i havtorn som ger effekt, utan alla goda fettsyror tillsammans. Sammansättningen är standardiserad vilket betyder att effekten är densamma från batch till batch, år efter år.

SBA24®–oljan har använts i flera kliniska tester och undersökningar. SBA24® havtornsoljekapslar hjälper till att stärka huden och slemhinnorna. Den speciella oljan hjälper till att lindra symtom för torra slemhinnor i ögonen, munnen, mag-tarmkanalen och slemhinnorna i underlivet. Studier har visat att havtornsolja skyddar slemhinnorna i magen och tarmarna (Källa: Xing J. et al. 2002).