Vi söker nu en Key Account Manager

Midsona, som är ledande i Norden inom naturliga och ekologiska produkter, konsumenthälsa och hälsolivsmedel, med en vision att bli en av de ledande i Europa inom hälsa och välbefinnande, söker nu en Key Account Manager (KAM) med ansvar för våra utvecklingskunder och e-com.

Vill du arbeta med kategorier och kunder i tillväxt, och vara med på en resa i en roll med mycket stort ansvar och stora möjligheter att påverka? Då skall du läsa vidare.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som Key Account Manager kommer du vara övergripande ansvarig för dina kunder, som primärt är hemmahörande inom E-Commerce, Servicehandel och New Business. Du ansvarar för att driva stabil, lönsam tillväxt för såväl kunden som Midsona och för att försäljnings- och resultatmål uppnås.

Bland dina viktigaste ansvarsområden/arbetsuppgifter kan nämnas att:

  • Utveckla och bygga långsiktiga relationer med din kund.
  • Utveckla kundstrategier som bidrar till att driva kategoritillväxt hos dina kunder.
  • Maximera befintliga och nya affärsmöjligheter samt bidra med idéer till affärsutveckling.
  • Ta fram, genomföra och följa upp kundplaner samt försäljnings- och kostnadsbudget.
  • Driva förhandlingar av avtal, priser, sortiment och kampanjer med kund på central nivå.
  • Optimera kampanjer, säljdrivande aktiviteter och säljstöd från Marknad.
  • Kontinuerligt följa upp och analysera försäljning, lönsamhet, distribution, kampanjer, sortiment och säljdrivna aktiviteter. 

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Business Manager Retail, Pharmacy & Health Trade.

 

Din bakgrund och personliga egenskaper

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet inom FMCG i tjänster så som Key Account Manager (KAM) alternativt ha arbetat nära KAM, t ex som Category Manager eller inköpare.

Du har framgångsrikt arbetat med strategisk försäljning och har erfarenhet av att bygga goda och långsiktiga kundrelationer. I grunden har du troligen en universitetsexamen i ekonomi eller motsvarande alternativt någon annan form av eftergymnasial utbildning, t ex IHM.

Tjänsten kräver att du har en analytisk förmåga och noggrannhet, samt mycket goda kunskaper i Excel (så som Vlookup & Pivot). Du har även mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Du har ett enormt driv med fokus på att nå mål och skapa enastående resultat. Med hög egen motivation och drivkraft arbetar du hårt för att hitta nya vägar för tillväxt och för att skapa goda resultat. Du har stark analytisk förmåga och med ditt holistiska synsätt har du förmåga att prioritera och planera ditt arbete väl.

Du är en kulturbärare och din positiva inställning sprider härlig energi både internt och externt. Du är samarbetsvillig och lyhörd och en god kommunikatör, som har lätt för att skapa, utveckla och vidmakthålla relationer. Vidare är du en duktig förhandlare, stresstålig och trygg i dig själv. Du har ett intresse av våra produkter och du kan känna igen dig i våra värdeord; Care, Trust, Drive och Pride.

 

Så söker du tjänsten

Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval, och ber dig att skicka in din ansökan till hrsverige@midsona.com, märk din ansökan med KAM - Sverige

Senaste ansökan är 2022-07-31.

Har du frågor kring Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jesper Eliasson på jesper.eliasson@midsona.se