Key Account Manager DVH/SVH

Midsona, som är ledande i Norden inom naturliga och ekologiska produkter, konsumenthälsa och hälsolivsmedel, med en vision att bli en av de ledande i Europa inom hälsa och välbefinnande, söker nu en Key Account Manager DVH/SVH (KAM).

Vill du arbeta med kategorier i tillväxt och vara med på en resa i en roll med mycket stort ansvar och stora möjligheter att påverka?  Då skall du läsa vidare.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I rollen som Key Account Manager kommer du vara övergripande ansvarig för din kund. Du ansvarar för att driva stabil, lönsam tillväxt för såväl kunden som Midsona och för att försäljnings- och resultatmål uppnås.

Bland dina viktigaste ansvarsområden/arbetsuppgifter kan nämnas att:

 • Utveckla och bygga långsiktiga relationer med din kund.
 • Utveckla kundstrategier som bidrar till att driva kategoritillväxt hos dina kunder.
 • Maximera befintliga och nya affärsmöjligheter samt bidra med idéer till affärsutveckling.
 • Ta fram, genomföra och följa upp kundplaner samt försäljnings- och kostnadsbudget.
 • Driva förhandlingar av avtal, priser, sortiment och kampanjer med kund på central nivå.
 • Optimera kampanjer, säljdrivande aktiviteter och säljstöd från Marknad.
 • Kontinuerligt följa upp och analysera försäljning, lönsamhet, distribution, kampanjer, sortiment och säljdrivna aktiviteter.
 • Hela tiden sträva efter god kund- och marknadsinsikt samt hålla dig a jour med svensk handel, butiker och dess prioriteringar.
 • Säkerställa kvalitativa presentationer inför kundmöten.
 • Vara delaktig och drivande vid Midsonas säljkonferenser.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Malmö och du rapporterar till Business Manager Retail. 

Din bakgrund och personliga egenskaper

Vi söker dig som har minst 2-3 års framgångsrik, dokumenterad erfarenhet inom FMCG i tjänster så som Key Account Manager (KAM) alternativt ha arbetat nära KAM, t ex som Category Manager.

Du har framgångsrikt arbetat med strategisk försäljning och du har erfarenhet av att bygga goda och långsiktiga kundrelationer. I grunden har du troligen en universitetsexamen i ekonomi eller motsvarande alternativt någon annan form av eftergymnasial utbildning, t ex IHM.

Du är väl förtrogen med Office-paketet och du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Du har ett enormt driv med fokus på att nå mål och skapa enastående resultat. Med hög egen motivation och drivkraft arbetar du hårt för att hitta nya vägar för tillväxt och för att skapa goda resultat. Du har stark analytisk förmåga och med ditt holistiska synsätt har du förmåga att prioritera och planera ditt arbete väl.

Du är en kulturbärare och din positiva inställning sprider härlig energi både internt och externt. Du är samarbetsvillig och lyhörd och en god kommunikatör, som har lätt för att skapa, utveckla och vidmakthålla relationer. Vidare är du en duktig förhandlare, stresstålig och trygg i dig själv. Du har ett intresse av våra produkter och du kan känna igen dig i våra värdeord; Care, Trust, Drive och Pride.

Så söker du tjänsten

Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan snarast möjligt till hrsverige@midsona.com, märk din ansökan med KAM - Sverige

Senaste ansökan är 2020-11-22

Har du frågor kring Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Jesper Eliasson på jesper.eliasson@midsona.se eller HR-chef Lena Karlsson på lena.karlsson@midsona.com.

 

Nordic Foodservice Coordinator

Midsona är en av de ledande aktörerna i Norden inom en växande marknad för hälsa och välbefinnande. En allt större andel av vår produktportfölj har en ekologisk profil. Midsona Foodservice marknadsför välkända varumärken som Friggs, Kung Markatta, Urtekram, Naturdiet, Swebar, Gainomax och Mygga. Midsona Foodservice distribuerar även ett antal varumärken som t.ex Alpro och Yogi. Våra kunder inom foodservice finns inom Offentlig och Privat sektor samt Industri. Midsona, som är noterat på Stockholmsbörsen, omsatte 2018 knappt 3 miljarder SEK.

Läs gärna mer på www.midsonafoodservice.se, www.midsona.se och www.midsona.com

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vill du vara med och bidraga till en hälsosammare värld där vi med vår produktportfölj arbetar med att inspirera kockar i Norden att laga smakrik, hållbar växtbaserad mat?

Vi söker nu en Nordic Foodservice Coordinator med placering i Malmö gärna med kostekonombakgrund. Du kommer vara den naturliga länken mellan vår nordiska organisation och våra lokala foodservice kontor. Din uppgift är att supportera vår nordiska foodservice organisation samt koordinera aktiviteter såsom events, säljverktyg samt produktvård enligt vår strategi. Du kommer även vara Midsona Foodservice röst i Midsonas innovationsprojektmöten och sortimentsmöte och där aktivt bidraga med branschinsikt.

Utöver ovan ingår även nedan arbetsuppgifter i tjänsten:

 • Analys av befintligt sortiment och ge förslag på förändringar som bidrar till ökad försäljning och lönsamhet.
 • Koordinera att information i både interna och externa system/medier t.ex. Dabas, vår hemsida samt produktkatalog är kontinuerligt uppdaterad.
 • Planering samt förberedelse av aktiviteter såsom fotografering och andra aktiviteter som relaterar till produktion av säljverktyg.

Din bakgrund och personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i rollen som Nordic Foodservice Coordinator på Midsona behöver du vara van vid att arbeta i projektform, ha en passion för analyser och att arbeta i olika system. Genom självständigt arbete tar du egna initiativ med en resultatinriktad förståelse för deadlines samtidigt som ditt arbete är präglat av analytiskt och strukturerat tänkande.

Du strävar alltid efter kvalitet och professionalism i alla delar av ditt arbete och dina relationer och kan identifiera dig med och verka utifrån Midsonas ledord - Care, Trust, Drive, och Pride.

Midsona står för hälsa och ser gärna att du är intresserad av en hälsosam livsstil.

Du har erfarenhet från att arbete i den offentliga eller privata restaurangbranschen och en förståelse för användning av växtbaserade livsmedel i restaurangmiljö.

Du är väl förtrogen med Office-paketet och du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i kostdatasystem som t.ex. Mashie.

Så söker du tjänsten

Vi ser fram emot din ansökan, innehållande CV och personligt brev.
Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan snarast möjligt till hrsverige@midsona.com, märk din ansökan med Nordic Foodservice Coordinator.

Senaste ansökan är 2020-11-22

Har du frågor kring Midsona, tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ted Wendt på ted.wendt@midsona.se eller HR-chef Lena Karlsson på lena.karlsson@midsona.com.