Björn J.jpg

Business Team Manager Björn Jälén

”Att få bidra till människors hälsa och välmående är en fantastisk drivkraft".”

Björn arbetar som Business Team Manager inom affärsområde Sverige, där han är ansvarig för varumärkena Swebar och Naturdiet inom området Sport & Vikt. I tjänsten ingår personalansvar för två personer. Björn har sin placering i Malmö och när han inte är där är han oftast i Stockholm och träffar Midsonas större kunder eller deltar vid mässor och sportsevent. Med tanke på Swebars engagemang med Toughest har det blivit flera resor till Toughest-tävlingarna för att visa upp Swebars fina produkter. Björn är dock inte där bara för att visa upp produkterna, utan han lever verkligen som han lär - hans favoritgren är uthållighetsidrott och han har – förutom Toughest - också genomfört Svensk Klassiker, flertalet maraton i Sverige och utomlands, ultralopp samt medeldistanser i triathlon, dessutom ett antal mountainbike-långlopp.

Ihop med familjen blir det mycket friluftsliv och natur, cykling och skidåkning och resor i både när och fjärran. Döttrarna går på ridskola så det blir många timmar i stallet.

Vilken bakgrund är lämplig för en tjänst som Business Team Manager?

Efter min civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm, har jag arbetat som Brand Manager i två stora koncerner, dels för kolonialprodukter, dels för tidningar och böcker. Jag har också breddat min kompetens till fler marknader, produktkategorier och målgrupper som Senior Research Consultant vid ett marknadsundersökningsföretag. När sen den fantastiska möjligheten på Midsona dök upp augusti 2017, var jag anställd som Senior Product Manager vid ett företag för hygienprodukter.

Varför valde du Midsona?

När jag arbetade som Senior Research Consultant kom jag i kontakt med flera personer på Midsona och fick bra inblick i företaget, kulturen och varumärkena och eftersom jag är väldigt hälso- och träningsintresserad var det ett enkelt beslut att söka mig till Midsona.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att jobba med hälsa och välmående samt sport och träning är otroligt givande, såväl ur ett större samhällsperspektiv, som rent personligt. Att jag därtill är omgiven av härliga kollegor och bra ledare gör inte saken sämre. Och så vill jag också lyfta fram mina fantastiska medarbetare som verkligen fyller mina dagar med positiv energi.

Hur är Midsona som arbetsgivare då?

För den som är intresserad av och vill bidra till en ökad grad av hälsa och välmående i samhället, och därtill trivs med att driva projekt eller uppgifter med stort beslutsmandat, är Midsona en utmärkt arbetsgivare. Det stora egna ansvaret kompletteras på ett fint vis med värdefullt teamwork och en god vilja att utbyta erfarenheter och insikter såväl mellan personer som mellan avdelningar.

Finns det inga utmaningar alls i ditt jobb?

Konkurrensen på sportnutritions- och viktmarknaden är hårdare än någonsin och det är självklart en utmaning att säkerställa att konsumenterna upplever att Swebar och Naturdiet är attraktiva varumärken och att produkterna är relevanta och tillgängliga. Men som bekant innebär en utmaning ofta också en möjlighet, Swebar och Naturdiet är inget undantag, och tillsammans med mina medarbetare och kollegor kommer jag att föra Swebar och Naturdiet mot nya framgångar!

Slutligen, känner du dig motiverad av Midsonas mission och vision?

Absolut! Att få bidra till människors hälsa och välmående en fantastisk drivkraft.