bent-andreas.jpg

Försäljningschef Bent-Andreas Lundby

"Det är i sig självt väldigt motiverande - att veta att på Midsona blir du ständigt utmanad och får möjligheter att växa och gå vidare i din karriär utan att behöva byta företag"

Bent-Andreas Lundby jobbar inom affärsområde Norge och är försäljningschef för Midsonas strategiska partners i Norge. Han har en Master of Science, Strategic Marketing/Management, och kom till Midsona som produktchef för 6 år sedan, nästan direkt efter att han tagit sin examen.

Numera är han också medlem av Midsona Norge AS styrelse såsom arbetstagarrepresentant. På fritiden är han vokalist och gitarrist i ett band som heter So Long Circus och så är han ett stort fotbollsfan som främst håller på Liverpool. Bent-Andreas är placerad i Oslo.

Vad drivs du av i ditt jobb?

Efter att ha arbetat som produktchef för fem år blev jag erbjuden en tjänst som försäljningschef. Det är i sig självt väldigt motiverande - att veta att på Midsona blir du ständigt utmanad och får möjligheter att växa och gå vidare i din karriär utan att behöva byta företag. Jag har fått ansvaret att arbeta med Midsona Norges strategiska partners och det innebär att jag arbetar tätt knuten till andra företag och organisationskulturer, deras varumärken och produktportföljer som Midsona representerar i Norge. Det gör att jag varje dag får tillfälle att arbeta med och lära från de bästa, både inom och utom Midsona.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att det är ett väldigt varierande jobb. Som försäljningschef kan jag ena dagen sitta i ett möte med chefer från internationella ledande företag och näta dag är jag ute i butiker och träffar säljare, butiksägare och konsumenter. Goda relationer med mina "konton" betyder allt och jag gillar verkligen att vara ute och träffa konsumenter. Det är inspirerande att utvärdera hur kampanjer har gått, at planera nya och se vad som kan göras bättre, och i slutändan vara med och förbättra resultatet för vårt företag. Att få vara med i hela kedjan får en verkligen att förstå den stora bilden och värdet av kvalitet i varje enskilt steg.

Varför valde du en anställning på Midsona?

Jag blev intresserad av varumärkesbyggande och brand management under min studietid och var därför ute efter ett jobb där jag skulle få vara med och förvalta starka varumärken. När jag sökte anställning hos Midsona kände jag nog mer till varumärkena än själva företaget, men det var ju bara som det skulle vara – det var varumärkena jag ville jobba med! Efter att ha arbetat fem år som produktchef och nu ett år som försäljningschef kunde jag inte vara gladare att jag valde att börja på Midsona då 2010.

Har du många resdagar?

Mesta delen av mitt arbete utför jag på kontoret i Oslo och de flesta av mina samarbetspartners är också placerade här, vilket gör att de flesta av våra möten hålls i Oslo. De flesta av mina resor är inom landet för att besöka våra säljare runt om i Norge. Det ger mig faktiskt ett perfekt tillfälle att få utforska vårt vackra land! Dessutom har vi interna försäljningsmöten fyra gånger om året, i Norge eller utomlands.

Vad tycker du om Midsona som arbetsgivare?

Professionellt sett är Midsona en mycket bra arbetsgivare. Socialt sett är Midsona en fantastisk arbetsgivare. Man kan vara sig själv och är omgiven av riktigt bra kollegor som inte är rädda för att ta i och bjuda till.